T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi

#İş Pozitif KADIN İSTİHDAMI PROJESİ

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya #TürkiyeYüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı Sistemi #İşPozitif Projesinin Tanıtım Programı 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi'nin öncülüğünde başlatılan, Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya #TürkiyeYüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı Sistemi #İşPozitif  Projesinin Tanıtım Programı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ın teşrifleri,Valimiz Sayın Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Sayın Çiğdem Karaaslan, Samsun Milletvekili Sayın Av. Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Halit Doğan, protokol üyeleri ve Samsun'un üreten ve girişimci kadınlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

26 Nisan 2024 Cuma günü Samsun Ömer HALİSDEMİR Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Yüzyılın Kadın İstihdamı Sistemi #İşPozitif Projesinin Tanıtım Programına Samsun ili ve ilçelerinden birçok firma, kooperatif ,halk eğitim merkezi ve ilgililer katıldı.

Vezirköprü adına Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi öğretmen ve usta öğreticileri olarak 13 kişilik ekibimizle programa katılım sağladık. Bunun yanında NERİK Vezirköprü Kadın Kooperatifi de “MAYECE- Mayıs Kraliçeleri” etiketi ile hazırlanan standda çeşitli ürünlerle Vezirköprü’yü temsil etti.
Sayın Bakanımız programda yaptığı konuşmada: “İş Pozitif; istihdama yönelik eğitim veren ve çeşitli kurslar düzenleyen, işgücü ihtiyacı olan ve istihdam oluşturma potansiyeline sahip aktörlerin çevrimiçi olarak bir araya gelebileceği bir iş birliği sistemidir.9 Şubat’ta başlattığımız İş Pozitif’te yaklaşık iki buçuk ayda 100.000’in üzerinde kadının istihdamını sağladık. Bu sayıyı her gün artırmaya devam ediyoruz.İş Pozitifle amacımız; iş arayan ile işveren arasındaki iletişimi teknoloji çağının gereklerine uygun şekilde kolaylaştırmak ve özellikle kayıtlı kadın istihdamında önemli bir mesafe alabilmektir………… Projemizin başta, üreten tüm kadınlar olmak üzere, çalışma hayatımıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”dedi.

Programın ardından Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz ve protokol üyeleriyle birlikte; İş Pozitif kapsamında projelerini hayata geçiren kadınlarımızın ürünlerinin tanıtıldığı fuarın açılışını gerçekleştirerek stantları gezdi ve ürünleri inceledi.

***Program ile ilgili ayrıntılar Samsun Valiliği resmi instagram hesabındadır.

30-04-2024

29-04-202429-04-202429-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 30.04.2024 15:18 - Görüntülenme: 35
  Beğen | 3  kişi beğendi